Sastanak sa zamjenicom gradonačelnika

Članice i članovi Savjeta mladih Grada Osijeka održali su sastanak s zamjenicom gradonačelnika Grada Osijeka, Žanom Gamoš. Na sastanku održanom 27. lipnja 2019. u prostorijama Grada Osijeka bilo je riječi o aktualnim i nadolazećim aktivnostima Savjeta.

Nakon pozdravnih riječi zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš i predsjednika Savjeta Srđana Ferenčaka, uslijedila je prezentacija nedavno lansirane prve stranice Savjeta mladih Grada Osijeka. Gamoš je izrazila zadovoljstvo stranicom, dok je Ferenčak naglasio kako ona nije samo izvrstan način prezentacije Savjeta nego i dio Nacionalne politike za mlade, koja uključuje digitalizaciju svih sadržaja za mlade.

Istaknuto je i da se na web stranici nalazi dio na kojem  je predstavljen velik broj osječkih udruga koje rade s mladima. Davanje medijskog prostora još je jedan način približavanja osječkih udruga i Savjeta mladih te korak prema još boljoj suradnji, koja se do sada većinom realizirala kroz financiranje projekata za mlade od strane Savjeta mladih te zajednički događaj Osijek YOUTHnited.

Uslijedio je i razgovor tijekom kojeg su dogovoreni detalji Kina pod zvijezdama, događanja u suorganizaciji Savjeta mladih, koji je tijekom godina postao jedna od njegovih najprepoznativijih inicijativa. Naglašeno je kako će ovogodišnje Kino pod zvijezdama biti posebno po novoj lokaciji (Perivoj kralja Tomislava) te trajanju od čak tri dana, od kojih će prvi dan biti posvećen Gradu prijatelju Grada Osijeka, Canada Bayu.

Predsjednik Ferenčak predstavio je zamjenici gradonačelnika plan nadolazećih aktivnosti, od kojih je najznačanija planirana za listopad, a uključivat će legislativno kazalište i razvoj strategije za mlade. Događanje će se održati u sklopu projekta S.O.S. (socijaliziraj, osvijesti, samozaposli) Zaklade Slagalica, a u njemu će sudjelovati i predstavnici reprezentativnih osječkih udruga, sve sa ciljem poboljšanja kvalitete života mladih u Osijeku i Hrvatskoj. Gamoš je obećala podršku ovom događanju, kojim će se na nov i sveobuhvatan način pristupiti važnom i aktualnom pitanju za svaki grad.

Jedna od tema sastanka je bila i uključivanje Grada Osijeka u međunarodne projekte koji se tiču rada s mladima i mobilnosti mladih, od kojih bi Grad Osijek mogao imati višestruku korist. Riječ je o projektu Agencije za mobilnost i programe EU Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level, koji za cilj ima poboljšati kvalitetu rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima.

Za kraj sastanka, zamjenica gradonačelnika pohvalila je trud i aktivnosti te je Savjetu mladih poželjela puno uspjeha u nadolazećim aktivnostima.